Artikkeli sisältää mainoslinkkejä, linkit on merkitty *-merkillä
Akneihon tulehtuneeseen tilaan voi vaikuttaa myös elimistön happo-emästasapaino. Jos elimistö on päässyt liian happamaan tilaan johtuen vääränlaisesta ruokavaliosta, voi sitä yrittää korjata ensin pelkällä ruokavaliolla. Happamat tuotteet ovat vältettäviä tuotteita, ja emäksiset tuotteet ovat suositeltavia. Liian hapan elimistö voi oireilla iho-oireina, väsymyksenä, hitaana aineenvaihduntana, painonnousuna ja lihas jäykkyytenä. Se kerryttää myös elimistöön kuona-aineita ja aiheuttaa ruoansulatushäiriöinä.
erittäin emäksiset
- pinaatti
- parsakaali
- lehtikaali
- kukkakaali
- kurkku
- merilevät
- ruohokasvit
- versot
- idut persilja
- vihreät juomat
melko emäksiset ruoka-aineet
- avokado
- paprika
- kaali
- okra
- selleri
- sipuli
- inkivääri
- endiivi
- valkosipuli
- tomaatti
- rucola
- soijapavut
- kvinoa
- lime
- voipavut
- punajuuri
- salaatti
- retiisi
- purjo
Hieman emäksiset ruoka-aineet
- artisokka
- parsa
- kukkakaali
- porkkana
- ruohosipuli
- kesäkurpitsa
- ruusukaali
- herneet
- raparperi
- speltti
- linssit
- tofu
- mantelimaito
- oliiviöljy
- kookosöljy
- suurin osa yrteistä ja mausteista
Hieman hapokkaat ruoka-aineet
- mustapavut
- kidneypavut
- cantaloupemeloni
- taatelit
- nektariini
- luumut
- kirsikat
- kaura
- riisi
- soija
- makean veden kalat
- pekaanipähkinät
- hasselpähkinät
Melko hapokkaat ruoka-aineet
- voi
- omena
- banaani
- aprikoosi
- mustaherukka
- greippi
- mango
- persikka
- appelsiini
- papaija
- ananas
- mansikka
- tumma riisi
- vehnä
- villiriisi
- merikalat
Erittäin hapokkaat ruoka-aineet
- alkoholi
- tee
- kahvi
- sokeri
- kuivatut hedelmät
- naudanliha
- kana
- munat
- siemenet
- äyriäiset
- porsaan liha
- juusto
- useimmat maitotuotteet