Ainekset
1 pkt valkosipulituorejuustoa
perunoita
sipulia
porkkanoita
1 tl rakuunaa
1 rkl hunajaa
kukkakaalia
muita valinnaisia kasviksia
yrttimaustetta
pippurimaustetta
Valmistus
- Pese ja kuori vihannekset ja perunat.
- Paloittele vihannekset, sipuli ja perunat paloiksi. Leikkaa kukkakaalin kukintoja pienemmiksi paloiksi.
- Voit halutessasi nopeuttaa ruuan valmistusta esikypsentämällä perunat, porkkanat, kukkakaalit ja sipulit.
- Leikkaa foliosta reilun kokoisia neliöitä. Leikkaa myös leivinpaperista samanmuotoisia pienempiä paloja. Laita kaksi foliota päällekkäin, ja pienempi leivinpaperi niiden päälle.
Perunasipulinyytti
- Laita perunoita ja sipulia folio-leivinpaperin päälle. Lisää hieman yrttimaustetta ja pippuria.
- Lisää iso nokare valkosipulituorejuustoa.
- Sulje folio kiertämällä. Varmista, että nyytti on kiinni.
Porkkananyytti
- Nosta folio-leivinpaperin päälle porkkanat.
- Lisää hunajaa ja rakunaa.
- Sulje nyytit.
Kukkakaalinyytti
- Laita kukkakaalin kukinnot folio-leivinpaperin päälle.
- Lisää iso nokare valkosipulituorejuustoa.
- Sulje nyytti.
Paista kasvikset grillissä tai 200 asteisessa uunissa. Kypsytä nyyttejä uunissa n. 30 minuuttia. Perunat kestävät hieman kauemmin kypsyä kuin muut kasvikset. Avaa nyytti varovasti ja kokeile kasvisten kypsyyttä. Huomioi kuuma folio.