Ainekset
2 isoa kesäkurpitsaa
400g jauhelihaa
2 rkl öljyä
1 sipuli
2 rkl tomaattipyrettä
suolaa
mustapippuria
100g sinihomejuustoa
juustoraastetta
Valmistus
- Halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa kahtia. Koverra kurpitsan sisus lusikalla täytettä varten.
- Laita kesäkurpitsat uuniin 200 asteeseen noin vartiksi.
- Leikkaa kesäkurpitsasta lusikoimasi täyte pieniksi paloiksi.
- Hienonna sipuli. Ruskista jauheliha.
- Lisää pannulle sipuli ja kesäkurpitsan täyte.
- Kuullota kunnes sipuli on pehmennyt.
- Lisää tomaattipyree pannulle. Sekoita hyvin ja lisää mausteet.
- Murusta joukkoon sinihomejuusto ja sekoita
- Lusikoi täyte esikypsennettyihin kesäkurpitsoihin ja ripottele päälle juustoraastetta.
Laita kesäkurpitsat takaisin uuniin noin 20 minuutiksi.