Täytetyt kesäkurpitsat

Ainekset

2 isoa kesäkurpitsaa

400g jauhelihaa

2 rkl öljyä

1 sipuli

2 rkl tomaattipyrettä

suolaa

mustapippuria

100g sinihomejuustoa

juustoraastetta

Valmistus

  1. Halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa kahtia. Koverra kurpitsan sisus lusikalla täytettä varten.
  2. Laita kesäkurpitsat uuniin 200 asteeseen noin vartiksi.
  3. Leikkaa kesäkurpitsasta lusikoimasi täyte pieniksi paloiksi.
  4. Hienonna sipuli. Ruskista jauheliha.
  5. Lisää pannulle sipuli ja kesäkurpitsan täyte.
  6. Kuullota kunnes sipuli on pehmennyt.
  7. Lisää tomaattipyree pannulle. Sekoita hyvin ja lisää mausteet.
  8. Murusta joukkoon sinihomejuusto ja sekoita
  9. Lusikoi täyte esikypsennettyihin kesäkurpitsoihin ja ripottele päälle juustoraastetta.

Laita kesäkurpitsat takaisin uuniin noin 20 minuutiksi.